The Definitive Guide to κυπαρισσια διαμονη

Wiki Article

Διατηρώντας, λοιπόν, μέχρι σήμερα ανέπαφα από τον μαζικό τουρισμό το παραδοσιακό χρώμα και την υπέροχη γραφικότητά του, το Κυπαρίσσι, που συναντάται σχεδόν κρυμμένο στην άκρη της Λακωνίας, οφείλει την ονομασία του στα πολλά κυπαρίσσια που βρίσκονται στην περιοχή και αποτελεί έναν ανεξάντλητο προορισμό γεμάτο με μαγικά τοπία.

Βροχή και πιθανή καταιγίδα αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό.

Ανακαινίσεις / Τεχνικές εργασίες Κάνεις ανακαίνιση; Πάρε προσφορές από επαγγελματίες.

'Η μέσω Μολάων, μεγαλύτερη απόσταση ή μέσω Αγίου Δημητρίου, πιο γραφική αλλά και πιο απομονωμένη διαδρομή, μέσα από γραφικά χωριά. Στο χωριό δεν υπάρχει σταθμός καυσίμων.

Μια άλλη ασθένεια που μπορεί να προσβάλει τα κυπαρίσσια δέντρα είναι η ασθένεια του καρκίνου. Αυτή η ασθένεια προκαλείται από έναν μύκητα που προσβάλλει τον φλοιό του δέντρου, οδηγώντας σε καρκίνους που μπορούν να περιχαρακώσουν και να σκοτώσουν τα κλαδιά.

Ο Εύδηλος είναι το δεύτερο λιμάνι της Ικαρίας και αποτελεί έναν παραθαλάσσιο οικισμό που προσελκύει πολύ κόσμο, καθώς βρίσκεται σε εξαιρετικό σημείο για την προσέγγιση άλλων περιοχών και παραλιών.

Είναι ένα γραφικό και ορεινό χωριό, που σφύζει από ζωή από το απόγευμα και μετά. Τα περισσότερα μαγαζιά ανοίγουν το απόγευμα και μένουν ανοιχτά ως αργά το βράδυ.

Σε κάποιες περιπτώσεις, την περίοδο του φθινοπώρου, τα κυπαρίσσι μπορεί να προσβληθεί από το έντομο της βαμβακάδας (ψευδόκοκκος) που εμφανίζεται αρχικά σαν βαμβάκι στα φύλλα και σταδιακά προκαλεί ξηράνσεις.

Τα συμπτώματα ξήρανσης εμφανίζονται στο εσωτερικό του φυλλώματος κοντά στον κορμό, σταδιακά πηγαίνοντας προς τα έξω. Για την αντιμετώπιση της φυτόφθορα, κάνουμε πότισμα στη ρίζα με διάλυμα γαλαζόπετρας (θειικού χαλκού) και ψεκάζουμε το φύλλωμα με σκεύασμα χαλκού που προμηθευόμαστε από γεωπονικά καταστήματα.

Επιτρέπονται τα κατοικίδια vs Δεν επιτρέπονται στην περιοχή Κυπαρισσία

 Όταν πέρασε ο κίνδυνος, οι κάτοικοι προχώρησαν στη δημιουργία κι άλλων παραθαλάσσιων οικισμών, όπως της Παραλίας και της Μητρόπολης.

Αυτά που ξεχωρίζουν στο νησί είναι οι παρθένες και άγριας ομορφιάς παραλίες και τα διάσημα πανηγύρια που προσελκύουν κόσμο click here από όλο τον κόσμο.

Απολαυστικοί είναι οι περίπατοι το απόγευμα με την ευεργετική σκιά στο μονοπάτι που οδηγεί στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, καθώς διασχίζει κανείς την όχθη με την πυκνή μακία που ευωδιάζει από χιλιών λογιών φρύγανα.

Άλλες κοντινές παραλίες είναι η παραλία Λορέντζο και η Παραλία Κακή Λαγκάδα, στην οποία καταλήγει το Φαράγγι της Παλαιόχωρας.

Report this wiki page